De Coach

U weet het antwoord zelf, maar bent U zich dat ook bewust?

De Zoeker volgt een innerlijke drang om zijn of haar domein te verlaten en op zoek te gaan naar iets dat zijn leven of omstandigheden zal verbeteren. Oude patronen worden doorbroken, nieuwe relaties gezocht, vragen bij het lopende werk gezet, en nieuwe uitdagingen gezocht. In eerste instantie is de aandacht erg naar buiten gericht, maar uiteindelijk blijkt dat het verlangen alleen van binnenuit vervuld kan worden. En ook al is de Zoeker met dit principe bekend, hij volhardt in het zoeken buiten zichzelf. Hulp wijst hij vaak af. En zoals zo vaak blijkt de schat voor zijn neus te liggen.

De Magician komt op het pad van de Zoeker om als mentor aanwijzigingen te geven, uitdagingen te stellen, aandacht naar binnen te verleggen. De weg naar binnen is de weg naar het goud. De ervaringen in de buitenwereld vormen de spiegel voor de innerlijke ontwikkeling. In het proces van zoeken staan we vaak met onze voeten in de modder. Durf je die modder te voelen, er mee te spelen, door je vingers te laten glijden om de ingredienten te integreren. De Magician helpt met verschillende werkvormen in dit proces. Soms transformeert de Magician in een Wijze of in een Nar, soms in een Krijger of Verzorger. 

Maar wie de Zoeker op zijn pad ook tegenkomt, hij moet uiteindelijk de verworven inzichten en gevoelens verankeren en vertalen naar de dagelijkse praktijk. Leven vanuit het Goud in de Schaduw, het masker af, het ware Zelf aanraken. Betekenis vinden in de buitenwereld en van betekenis zijn voor anderen. Maar ook de Ander in jou.

Archetypen aan het woord

De Koning is nog in beraad, hij raadpleegt de magiër. In de wandelgangen heet dat coachen, maar voor de koning gebruiken we dit soort termen niet. Misschien zet een uitspraak van Leo Tolstoy hem op het goede spoor: 'Iedereen denkt er over om de wereld te veranderen, maar niemand denkt er aan om zichzelf te veranderen.' Deze Koning zoekt de balans in Zijn rijk, de balans buiten en binnen. Is hij zelf in onbalans dan zal zijn rijk ook lijden.

Pagina bijgewerkt op: 13 Aug 2019 @ 13:16 site door: PEPS Media | Copyright © 2024 jos niesten & co-creation